Over mij

Mijn naam is Ton Gorter. In mijn vrije tijd probeer ik wel eens wat te fotograferen. Door middel van deze website wil ik jou daarvan laten meegenieten.

Aan mijn foto’s kan je zien dat ik amateur ben. Ik houd ervan om met regelmaat op zaterdagmorgen vroeg m’n bed uit te gaan om een mooie plek op te zoeken, en daar te fotograferen wat voor mijn lens komt. In dit opzicht ben ik gezegend met de op één na grootste achtertuin van Nederland. Ik woon namelijk in Leusden, op loopafstand van landgoed Den Treek / Henschoten, onderdeel van de Utrechtse Heuvelrug. Niet alle foto’s zijn daar genomen, maar wel veel.

Wat ik met mijn fotografie beoog? Eigenlijk niet zo veel bijzonders. Bezig te zijn in de natuur is voor mij een stukje ontspanning. En ik ben blij als het lukt om iets van de natuur, die zich in al zijn schoonheid aan ons laat zien (als we er tenminste oog voor hebben) vast te leggen in een plaatje. En als je mijn plaatjes mooi vindt, heb ik daar nog meer plezier in.

Verder ben ik christen. Dat zie je niet aan mijn foto’s, en ik heb ook niet de pretentie dat mijn plaatjes een boodschap overbrengen. Maar toch zit er iets in van verwondering over de wijsheid, macht en goedheid van onze Schepper.